Airbnb verhuur goed verzekerd

Het begon allemaal met een luchtbed en een gastvrije gastheer. Maar toen er steeds meer luchtbedden nodig waren voor de vrienden van vrienden werd het toch tijd om hiervoor wat compensatie te rekenen. Airbnb was geboren.

Vandaag de dag is het gebruik van een Airbnb mateloos populair. De locaties zijn vaak leuker dan de gemiddelde hotels en de luchtbedden zijn inmiddels vervangen door luxe bedden en eigen kamers met goed sanitair.

Maar of het nu gaat om de blokhut in de achtertuin of om het extra kamertje in huis, wanneer u denkt aan een dergelijke vorm van verhuur, kunt u hier veel geld mee verdienen. Veel verhuurders realiseren zich echter niet dat deze hutjes en/of ruimten in huis nu onderdeel kunnen uitmaken van een zakelijk risico. Een zakelijk risico wat tijdelijk bewoond wordt door onbekenden, die het hebben gevonden via Internet.

Zowel de risico’s die deze mensen lopen als de risico’s die deze mensen veroorzaken, zijn in de regel niet verzekerd op een normale particuliere polis. Om oa deze reden is het dus heel belangrijk dat u hierover met uw verzekeringsadviseur contact opneemt.